Biografie

Ik ben geboren in 1951. Mijn gezin bestaat uit mijn echtgenote, twee zonen, schoon-

dochter en twee kleinkinderen. Ik heb een studie natuur- en wiskunde voltooid en heb in de natuurkunde mijn doctorstitel verkregen. Sinds 2011 ben ik gepensioneerd.

Fotografie is altijd mij hobby geweest, en na 1990 besteed ik er meer tijd aan. Sinds mijn pensionering ben ik er semi-professioneel mee bezig. Mijn passie bij het fotograferen ligt bij landschappen en stadsgezichten als onderwerpen. Locaties kunnen zowel in het buitenland liggen als ook in de omgeving van mijn woonplaats. Avondfotografie is een belangrijk thema geworden. Daarnaast maak ik portretten op aanvraag.

Zes jaar heb ik cursussen gegeven: Bewust Fotograferen voor beginnende fotografen, die creatiever willen worden dan wat de automatische instelling van de camera levert. Creërend Fotograferen voor fotografen die de zeggingskracht van hun foto’s willen verbeteren via bewust gebruik van de compositionele beeldelementen, met kennis van de emoties, die dat bij kijkers oproept. Ten slotte cursussen in Lightroom en Photoshop. Sinds 2017 geef ik alleen nog cursussen op aanvraag.

In plaats van cursussen bied ik nu coaching aan: persoonlijke begeleiding, dan wel ondersteuning. Begeleiding voor het maken van foto's, voor het bereiken van een hoger niveau door tips, voor het gebruik van software-programma's, ondersteuning via nabewerking van foto's. Zie elders op de website voor verdere informatie hierover.
Mijn uitgebreide ervaring met het nabewerken van foto’s gebruik ik om ook voor klanten de fotobewerking te doen.

Mijn foto’s zijn gepubliceerd in vele kranten en tijdschriften. Mijn foto’s zijn ook frequent geëxposeerd in galerieën en andere locaties. In 2012 heb ik samen met een collega-fotograaf het fotoboek Kijk, Alphen uitgegeven, met foto’s gemaakt in mijn woonplaats Alphen aan den Rijn. In 2017 is dat gevolgd door het boek Alphen aan den Rijn, een plaatje. Van het laatste boek zijn nog enkele exemplaren in de boekhandel te verkrijgen.

Binnen de Nederlands Fotobond voor vrijetijdsfotografen jureer ik bij wedstrijden van fotoclubs, doe fotobesprekingen en geef ik presentaties over Avondfotografie. Ik ben voorzitter van de fotoclub Alphoto.

Mijn beste foto's zijn te kopen via de website Werkaandemuur, waar foto's ingelijst en wel op elk gewenst formaat kunnen worden gekocht.

Je kunt me volgen op mijn
Facebook-pagina