Fotocursussen
Op verzoek kan ik de volgende drie cursussen geven:

1. Creërend Fotograferen: hoe je met compositie-keuzes je foto meer zeggingskracht kunt geven

Hoe komt het dat sommige foto's rust uitstralen? Of juist spanning suggereren? Of een bepaalde boodschap suggereren? Dat heeft vaak te maken met de compositie. Keuzes in de opbouw, de plaatsing van het onderwerp, het gebruik van lijnen, kleuren en andere compositie-elementen kunnen je foto's meer zeggingskracht geven. In deze cursus leer je de elementen kennen van een compositie en hoe die je onderwerp kunnen versterken.

2. Lightroom
Als je regelmatig nieuwe foto's maakt en er meer mee wilt gaan doen, wordt het gebruik van het programma Photoshop Lightroom van Adobe aantrekkelijk. Met Lightroom kun je intuïtief foto's bewerken, je totale foto-verzameling beheren, foto's afdrukken, met één klik diashow's en webpagina's maken.

3. Bewust fotograferen
Als je altijd foto's maakt met de programmaknop op automatisch of de P-stand, maar af en toe foto's van anderen ziet, en je afvraagt hoe de fotograaf dat doet, of als je iets meer creativiteit in je foto's wilt leggen, is deze cursus nuttig voor je.


Tijdens de cursussen behandel ik de specifieke elementen stuk voor stuk, mede aan de hand van mijn eigen foto's. Na elke keer krijg je een opdracht mee (niet bij de cursus Lightroom). Door het zelf te doen, leer je stapje voor stapje met de elementen te werken. Tijdens de cursus worden je resultaten besproken, door mij, en ook door andere deelnemers. Je ziet hoe anderen het oppakken, en je leert ook om je eigen foto's en die van anderen te analyseren. Zo leer en ontdek je hoe je je eigen vaardigheden kunt vergroten.

Neem voor het aanvragen van een cursus
contact met me op.